onsdag 27 november 2013

Inlägg 2, Youtube - Tillägg och tips

Jag tog i mitt förra inlägg upp hur youtube har ändrat sitt sätt att buffra filmer från att ladda det hela i ett stycke till att dela upp det. Detta har ju sina för och nackdelar men för oss som saknar funktionen att bara pausa en film och låta den ladda i bakgrunden medan vi gör något annat så vill jag presentera en lösning (Broida, Rick). Ett plugin till Firefox och Chrome vid namn "YouTube Center" som lägger till en del olika funktioner på youtube. En utav dess funktioner är "DASH" som helt enkelt gör så att youtube laddar filmerna i ett stycke precis som förr. (Mozilla Addons) Andra saker som tillägget kan utföra är att ändra storleken på fönstret, dimma ljuset runt omkring spelaren och lägga till en nedladdnings knapp bland annat.

För de som inte vill använda sig utav ett tillägg i webbläsaren men ändå känner ett behov utav att spara ner filmer som de finner på youtube vill jag tipsa om ett smart knep.(Savefrom.net) Ifall man lägger till "ss" precis innan youtube.com så kommer man till en sida där man får möjlighet att ladda ner klippet i olika format. Det går även att skriva sfrom.net före webbadressen och komma till samma ställe, detta fungerar på flera olika hemsidor och inte bara youtube.

Exempel:
http://www.ssyoutube.com/watch?feature=player_embedded&************


Referenser:
Broida, Rick. 2013. Force YouTube to buffer your entire video, 4 september. [Elektronisk] Tillgänglig: <http://www.pcworld.com/article/2048105/force-youtube-to-buffer-your-entire-video.html> Hämtad [2013-11-27].
 
Savefrom.net. Download and Save Youtube Videos. [Elektronisk] Tillgänglig: < http://en.savefrom.net/1-how-to-download-youtube-video/> Hämtad [2013-11-27]. 

Mozilla Addons. Youtube Center. [Elektronisk] Tillgänglig: <https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/youtube-center/> Hämtad [2013-11-27]. 

1 kommentar:

  1. Jag tycker om att du har tagit upp nedladdningsalternativet Savefrom. För och nackdel med denna sida är att du kan ta ner precis vad som helst. Om man söker på (till exempel) music intro på Youtube så får man flera resultat, bland annat musik som gjorts för att användas men personen som har gjort musiken kräver att du ska betala. (http://www.youtube.com/watch?v=XgQrzkvvOO4). Med Savefrom kan man lätt ladda ner utan att betala eller be om tillåtelse. Är detta bra eller dåligt?
    Väldigt många i vår omgivning är inblandade i fildelningar. Den 8e Februari 2012 fick en 25-åring böta 6000 kr då han fildelat ca 60 filmer på nätet (Ljung, Rebecka).
    Men det beror ju också på vad du delar. Är det något upphovsrättsligt skyddat material är det olagligt. Om inte är du "Free-to-go".

    länkar:
    Exemplet: http://www.youtube.com/watch?v=XgQrzkvvOO4
    Referenser:
    Ljung, Rebecka. 2012. Dagsböter för 60 fildelade filmer. SVT. [Elektronisk] Tillgänglig: Hämtad: 2013-12-02


    Holmström, Gustav. 2013. Fildelare kan få fängelse - största fallet i Sverige. Nyheter24. [Elektronisk] Tillgänglig: Hämtad: 2013-12-02

    SvaraRadera